Bölümümüz Öğrencileri Tarafından Çocuk İstismarı Yönelik Farkındalık Adına Sosyal Sorumluluk Projesi Gerçekleştirildi

Bölümümüz 2. sınıf öğrencileri tarafından "Sosyal Hizmet Kuram ve Yaklaşımları II" dersi kapsamında çocuk istismarına yönelik farkındalık oluşturma adına 9 Nisan 2016 Cumartesi günü Adapazarı Kent Parkta sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen projeyle beraber; çocuklara mahremiyet bölgelerini öğretmek, istismara maruz kaldıklarında yapmaları gerekenleri anlatmak, çocukların kendilerini korumalarını sağlamak ve gerekli noktalarda halkı bilinçlendirmeye yönelik etkinlikler yapıldı. Eğitici ve öğretici oyun ve etkinlikler, projeye dahil olan çocukların aileleryle birlikte palyaço ve ikramlar eşliğinde gerçekleştirildi. Etkinlik sonunda veliler bu konuda bilinçlenmenin ebeveynler ve çocuklar için gerekli olduğunu, bu tarz projelere ihtiyaçları olduklarını dile getirdiler. Aynı zamanda çocuk istismarı konusunda Kent Park'ta bulunan vatandaşlara anketler yapıldı ve vatandaşları bilinçlendirme adına broşürler dağıtıldı.