Ana Sayfa
Duyurular
Herkes İçin Engelsiz Hayat
HERKES İÇİN ENGELSİZ HAYAT

HERKES İÇİN ENGELSİZ HAYAT

http://www.kampushaber.sakarya.edu.tr/?p=3923

 

SAÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü öğrencileri, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla, eğitim konferansı ve farkındalık yürüyüşü düzenledi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen konferansta konuşan Engelsiz Hayat Dayanışma Derneği Başkanı Adem Kuyumcu, engellilerin günlük hayattaki sorunları ve engellilere yönelik yaygın davranış biçimleri konularına değindi. “Engeli olmayan insanların sakat ve kör tabirlerini kullanmaları ya da kullanmamaları bizim engelimizi ortadan kaldırmıyor” diyen Kuyumcu, engellilerin bunu sorun etmediğini ifade belirtti. Kuyumcu engellilerin sorunlarının da büyük ölçüde mimari sorunlardan ve toplumsal duyarsızlıktan kaynaklandığını ifade etti.

Mezunu olduğu SAÜ’de görev yapan görme engelli İbrahim Bingül de konferansta engellilerin başarı azmine değinerek, “Bugün artık engelliler, yaşam mücadelesinin yanı sıra kariyer ve üst düzeyde idarecilik yapabilme gibi çeşitli başarılar göstermeye başladılar” dedi.

Sosyal Hizmet Bölümü öğrencileri, eğitim konferansın ardından engellilerin sorunlarına  farkındalık yaratmak amacıyla Esentepe kampüsünde ‘En büyük engel, sevgisizliktir’ sloganıyla yürüyüş yaptı.

Fotoğraflar