Ders Saydırma İşlemleri Hk.
Ders saydırma işlemleri 2- 13 Eylül 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.
2024-2025 eğitim döneminde bölümümüze yatay geçiş, dikey geçiş, çift anadal programları kapsamında YENİ kayıt yaptırıp daha önce aldığı dersleri saydırmak üzere başvuruda bulunacak olan öğrencilerimizinaşağıdaki belgeleri Arş.Gör. Dr. Fatmanur Alsancak'a mail atmaları (fatmanuralsancak@sakarya.edu.tr) gerekmektedir.
1. İntibak başvuru dilekçesi. Bu dilekçe örnekleri duyuru ekindedir. Bu dilekçede bulunan ders eşleştirme tablosunun doldurulması zorunludur.
Bu dilekçe ıslak imzalı olmalı ve taratılarak pdf formatında okunur halde gönderilmelidir.
Ders eşleştirmesi yapılırken ekte bulunan 8 yarıyıllık ders planı dosyası incelenmelidir.
2. Ders alınan üniversitenin transkripti. Transkriptler üniversite onaylı veya e-imzalı olmalıdır.
Not: Ders içeriklerinin gönderilmesi zorunlu değildir.
BİLİNMESİ GEREKENLER
- Dönem içinde ve bahar yarıyılı içinde ders intibak başvuruları alınmamaktadır (ÇAP hariç).
- Üniversitemiz ders muafiyeti ve intibakları Sakarya Üniversitesi Muafiyet ve İntibak Yönergesi hükümlerine göre yürütülmektedir.
- Aynı öğrenci yalnızca bir kez ders saydırma başvurusunda bulunabilmektedir (ÇAP hariç). Daha önce ders intibakı yaptıran öğrencilerin başvuruları geçersizdir.
- Açıköğretim Fakültelerinden alınan derslerden yalnızca YÖK ortak dersleri (Yabancı dil/İngilizce, Atatürk İlke ve İnkılapları, Türk Dili, Temel Bilgi Teknolojisi Kullanımı) saydırılabilmektedir.
- Sertifika ve katılım belgeleri derslerle eşleştirilemez ve ders yerine saydırılamaz. Ders saydırma sürecinde harf notunun aktarılması esastır.
- Ekte bulunan 8 yarıyıllık ders planına uygun şekilde derslerin intibakı gerçekleştirilmelidir. Bölüm seçmeli dersleri ile eşleştirilen tüm derslerin sayılamamaktadır.
- Ders intibak işlemleri ile "önceki öğrenmelerin tanınması" süreci birbirinden farklıdır. Önceki öğrenmelerin tanınmasında alınan derslerin akademik takvimde (önceki öğrenmelerin tanınması) tarihleri içerisinde muafiyet sınavları yapılmaktadır. Bu sınavlardan alınan geçer nota göre dersten muaf olunması esastır. Ders saydırma işlemlerinde ise transkript harf notu esastır.
- Bölümümüzde ders saydırma işlemlerinde AKTS eşdeğerliliği dikkate alınmamaktadır. Ancak ders içeriklerinde %80 benzerlik aranmaktadır.
- Ders saydırma işlemlerinde muaf olunan derslere bağlı olarak öğrencilerin mazeretli yazılma haftasında derse yazılma yapmaları gerekmektedir. Ders kayıt haftasında ilk olarak geçiş yapılan yarıyıl derslerine yazılma yapıldıktan sonra mazeretli yazılma haftasında "MAZERETLİ YAZILMA DİLEKÇESİ" ile derse yazılma yapılmalıdır. Derse yazılma süreçlerinde öğrenci işleri ile irtibata geçilmesi gerekmektedir.