Ana Sayfa
Duyurular
Filistin Meselesi Hakkında İsrail’e Kınama

Filistin Meselesi Hakkında İsrail’e Kınama

Temelinde İnsan Hakları ve insan onurunu koruma bulunan bir meslek ve disiplin olan sosyal hizmet temelinde Sakarya Sosyal Hizmet Bölümü olarak;
7 Ekim 2023 sabahından beri İsrail ordusunun mesnetsiz ve haksız gerekçelerle Gazze’ de Filistin halkına havadan ve karadan orantısız güç kullanarak vahşice binlerce bebek, çocuk, kadın, yaşlı ve diğer dezavantajlı grupları acımasızca öldürülmesini (şehit etmesini) ve yaralanmasını şiddetle kınıyor, bu insanlık dışı katliamın bir an önce durdurulmasını talep ediyoruz. 
Saldırılarda şehit edilen Filistinlilere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Masumun yanında olduğumuzu beyan ediyoruz.
Bu saldırılarda; İnsan Hakları ve Uluslararası Hukuka aykırı olarak 10 binden fazla sivil hayatını kaybetmiş, 30 bine yakın Filistinli yaralanmış ve binlerce bina enkaza dönmüştür. Hayatını kaybedenlerin 5 bine yakınının çocuk, 3 bine yakınının kadın olduğu tespit edilmiştir. 2 milyona yakın Filistinli ise kentin güneyine göç etmek zorunda kalmıştır. Yıkılan binaların enkazında ne kadar insanın olduğu da henüz belli değildir. Bu süreçte İsrail ordusu insanlık dışı bir tavırla masum sivilleri katletmek konusunda hiçbir çekince duymamış, hastaneleri, okulları ve mülteci kamplarını dahi bombalamış ve bombalanmaya devam edilmektedir. 
BM Genel Kurulu’nda ateşkes yapılmasına dair çabalar, başta ABD olmak üzere bazı ülkeler tarafından reddedilmiş ve masum sivillerin katledilmesine uluslararası düzeyde sessiz kalınmıştır. 
Tüm öğrencilerimizden bu konuya ilişkin duyarlılık göstermelerini rica ediyor ve insan haklarının sadece “belirli ülkeler” için değil tüm insanlık için gerekli olduğunu hatırlatıyoruz.